-
Ką veiki?
-
Vekuoju riešutus.
Šiemet
nutarėme daugelį dovanų daryti suvalgomas/išgeriamas. Pirmasis bandymas –
riešutai meduje. Priemonės labai paprastos: riešutai (vienos ar kelių rūšių), medus, nedidukai stiklainiukai.
Riešutus nuplaunam ir truputį apdžiovinam orkaitėje (kai kurie lazdyno riešutai
net pradėjo luptis – ilgiau palaikius gal būtų ir visi gražiai „išsigliaudę“).
Sausus beriam į stiklainius ir užpilam medumi. Jei medus susicukravęs,
pakaitinam ant viryklės. Ta daa. Jei pridėsit arbatos, gausit puikią gurmanišką
dovaną. :)
Mes
suvalgomas dovanas mėgstam dovanoti ir patys gauti. Tad jei dar Kalėdų
senelio maišas dar neužpildytas ir trūksta idėjų, štai kelios:
- Kava,
arbata (nu ne „Jacobsai“ ir „Dilmahai“, geriau paieškoti specializuotų
parduotuvių; vieno arbatų tinklo parduotuvėse prekiaujama „arbatos gėlėmis“ –
taip surištos arbatžolės, kad užplikius išsiskleidžia kaip gėlės žiedas)
- Saldumynai,
saldainiai (rankų darbo, šiaip firminėse parduotuvėse atrandami, pačių
pagaminti)
- Prieskoniai
(geriausia paieškoti sveriamų, be druskos, specializuotose parduotuvėse, pagal
gavėjo skonį – aštresnių, Viduržemio jūros virtuvės ir pan.)
- Kokybiškas
aliejus (alyvuogių, moliūgų sėklų, kokosų ir pan.)
- Stiprieji
gėrimai (tam tikrų regionų vynas, mažųjų alaus daryklų alus ir pan.)
- Alaus
mėgėjo rinkinys (pvz., alus + vytintos dešrelės, vytintas kumpis, sūriai ir
pan.)
-
Tam tikro regiono virtuvės produktai (pvz., kiniški grybai, itališki saulėje
džiovinti pomidorai)
-
Pačių pagamintos, užaugintos, surinktos gėrybės (džiovinti grybai, melisų arbatos,
konservuoti gaminiai ir t.t.)
-
Sutaupytas mamų, močiučių laikas – susitarti iš anksto, kad šventiniam stalui
iškepsite pyragą, žąsį ar pagaminsit baltos mišrainės. :)
Galima dovanoti po vieną arba derinti, pvz.: arbata ir saldainiai/saldumynai, vynas ir alyvuogės, itališkos užtepėlės ir pan.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą