2015 m. balandžio 24 d., penktadienis

Šokoladinis obuolių pyragas





Labai nemėgstu tvarkyti namų, todėl vis ieškojau tinkamos motyvacijos. Išbandžiau piktą muziką (nes tada man nuotaika pikta, pvz., Marilyn Manson, Rammstein, Metallica ir pan.), puodelį arbatos su skaniu saldainiu po tvarkymosi, bet neseniai atradau geriausią – skanaus pyrago kvapas! Tad prieš kuopdama virtuvę į orkaitę kišu šokoladinį obuolių pyragą. Šiam pagalbininkui reikės



2 didelių obuolių (arba 3 mažesnių)

2 kiaušinių

100 g sviesto

100 g cukraus

100–150 g miltų

Plytetės juodojo šokolado

Pusės stiklinės graikinių riešutų

Kepimo miltelių (negailint, kokių 4 arbatinių šaukštelių)

Cinamono, vanilinio cukraus


Pasidarom arbatos, susirandam mėgiamą radijo stotį, išsirikiuojam produktus. Dubenėlyje arba nedideliam puode ant mažos ugnies ištirpinam sviestą, paskui sumetame gabaliukais sulaužytą šokoladą ir gerai maišome, kol ištirps. Paliekame ataušti. Per tą laiką su cukrumi labai gerai išplakame kiaušinius. 

Suberiame cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir miltus. Gerai išsukame.

Tada supilame jau pravėsusį sviesto ir šokolado mišinį ir gerai išmaišome. Suberiame riešutus (gali būti susmulkinti arba ne. Pagal receptą rekomenduoja juos prieš tai pakepinti, bet man vis pritrūksta laiko:). Suberiam supjaustytus obuolius ir viską gerai išmaišom.





Jei kepimo forma paprastoji, ją ištepam sviestu ir pabarstom miltais. Aš į savo silikoninę tiesiai šviesiai sukrečiu tešlą, šaukštu truputį palyginu viršų ir į orkaitę. Rašo, kad 175 laipsnių karščio, bet pas mus tokio tikslumo nėra, tai viską vienodai kepam – ir kalakuto gabalą, ir vištos kulšeles, ir pyragus. :)

Išgeriam paskutinius arbatos gurkšnius. Išplaunam ruošybos indus, nes pyragas keps 40–50 min. Pirmieji kvapai pasklinda po kokių 10 min., kai indai jau išplauti, tad galima imtis ir, pvz., kokių grindų. :)

Aš šį pyragą slepiu šaldytuve, nes kitaip per dieną ir suvalgyčiau – vis norisi prieiti ir atsiplauti gabaliuką, tada dar gabaliuką, ir dar, ir dar... Save apgaudinėju, kad šaltas man jis net skanesnis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą